Logo

Ondanks een goede partij is Hasselt er niet in geslaagd om de heenronde met punten af te sluiten. In de laatste match voor hen werd met 2-5 verloren van Immo Mortsel.

Mortsel is zo zeker van de tweede plaats, na Villette Charleroi. Voor Hasselt waren de play-downs al langer een vaststaand gegeven.

Een uitgebreid wedstrijdverslag kan u lezen door op "Lees verder" te klikken.

Tim startte aanvallend tegen Liu, maar was net niet beslissend genoeg voor de eerste set. Hij toonde wel aan dat hij terug in form begint te komen. In de volgende twee sets wist hij goed aan te klampen, maar kwam nooit in aanmerking voor setwinst. niettemin toonde hij bij wijlen een grote mentale weerbaarheid, iets wat een tijdje zoek is geweest.

In de tweede wedstrijd staan Olivier tegenover Zhang. Beider spelstijl ziet er nonchalant uit, maar daar schuilt veel balgevoel achter. Het is met dat balgevoel dat Olivier de spannende eerste set weet te winnen. In de tweede set is het Zhang die van bij het begin de overhand heeft. Olivier maakt geen aanstalten om terug te vechten. De derde set start met enkele spectaculaire rallies. Het is uiteindelijk Olivier die die set in de wacht sleept. In de vierde set toont Olivier zijn gretigheid om te winnen van een hoger geklasseerde speler. Bij 9-9 is het die gretigheid die hem tenslotte de overwinning schenkt.

De lange Nederlander Martijn Henstra mag voor de tweede keer uitkomen in Superdivisie voor Hasselt. Hij start gretig aan de wedstrijd tegen Davy Vanvinckenroye, maar dat kost hem enkele punten. Punten die hij in die eerste set niet meer kan goedmaken. De tweede set start gelijkopgaand, maar na een 6-5-voorsprong moet Martijn de rol lossen en verliest ook de tweede set. In de derde set komt Martijn er niet aan te pas, zelfs een time-out en enkele prachtige punten bij een 5-10 achterstand brengen geen redding.

Tijdens de eerste set van het dubbelspel kwam Tim en Olivier niet echt in het hoofdstuk voor tegen het Chinese Mortselse duo Dong Ying / Liu. De tweede set daarentegen ging heel gelijk op. Uiteindelijk hielden de Hasselaren deze set thuis. De derde set hield enkele spectaculaire balwisselingen in die, helaas voor Hasselt, telkens werden gewonnen door Mortsel. Hierdoor konden de Chineze deze set winnen. In de derde set starten de Chinezen opnieuw goed, voor Hasselt de aanzet om bij 1-4 een time-out te nemen. Dit stelt hen in staat om Mortsel terug bij te benen tot 5-5, waarna de wedstrijd in evenwicht blijft tot 7-7. Mortsel loopt dan twee punten uit, maar Hasselt vecht zich terug tot 9-9. De eerste setbal werd door Hasselt verloren, de tweede gered, de derde gewonnen: 13-11 en een belle. In die belle is Hasselt onmiddellijk op achtervolgen aangewezen: de wissel gebeurt bij een 1-5 achterstand. De wissel betekent ook echter dat Hasselt terug in haar winnende formatie staat en dat laat zich gelden: onmiddellijk komt Hasselt terug tot 4-5. Het sein voor Mortsel om ook een time-out te nemen en het tij te breken. Hasselt wordt wel gedeeltelijk gestopt, maar vecht toch door tot een 11-8 setwinst en brengt de stand zo terug in evenwicht.

De wedstrijd tussen Tim en Dong Ying start in alle hevigheid los: spannende rallies en beide kanten zijn offensief ingesteld. Halfweg de eerste set brandt een nieuwe strijd los: deze van de subtiliteit. Dit geeft een ander spelbeeld, maar daarom niet minder mooi. De spelers blijven aan elkaar gewaagd tot het bittere eind: 9-11. Ook de tweede set start met spectaculaire balwisselingen. Ditmaal wit Tim Janssens wel een voorsprong uit te bouwen: 5-2. Dong Ying weet deze bij 5-5 ongedaan te maken. Een sterk gemotiveerde Tim weet nog voor te komen tot 7-5, maar maakt dan net iets teveel fouten en heeft te weinig geluk om aanspraak te kunnen maken op setwinst. Dong Ying klaart de klus met 8-11. In de derde set geeft geen van beide spelers een duimbreed toe. Pas bij 5-5 weet Tim een voorsprong van twee punten uit te bouwen. Net genoeg om deze set thuis te houden. De vierde set start moeilijk voor Tim die opnieuw het geluk niet aan zijn zijde heeft. In de hoop het tij te keren neemt hij bij een 0-4-achterstand een timeout. Dit geeft hem opnieuw het nodige vertrouwen, maar hij kan de achterstand niet meer goedmaken. Dong Ying wint de vierde set uiteindelijk met 5-11.

Martijn probeert in zijn tweede wedstrijd zijn snelheid te gebruiken om Liu te verschalken, maar dat lukt niet. Hij maakt teveel fouten om Liu echt te bedreigen: 6-11. In de tweede set komt de Nederlander helemaal niet aan te pas: in een mum van tijd staat het 0-7. Martijn kan nog milderen tot 2-11. Ook in de derde set moet Henstra het spel ondergaan. Hij heeft weliswaar iets meer grip op de tegenstander, maar die blijft te sterk: 8-11. Mortsel wint de twee punten en eindigt comfortabel op de tweede plaats. Hasselt sluit de heenronde puntenloos af.

In de laatste wedstrijd tussen Olivier en Davy voel je dat de strijd is gestreden. Pas in de tweede set weet Olivier zich op te laden voor de wedstrijd tegen zijn vroegere ploegmaat. De derde set afwisselend in het voordeel van beide spelers. Bij 10-7 kon Olivier het echter niet afmaken. Davy wist vijf punten op rij te winnen en bijgevolg ook de set. In de vierde set komt Olivier snel 2-5 achter. Voor kapitein Tim het teken om een time-out in te lassen. Zonder veel effect: Olivier weet de achterstand niet meer recht te zetten.