Logo

Een eerste afscheiding in de Superdivisie bij de dames is zichtbaar. Vier teams blijven voorlopig ongeslagen, waaronder ook titelverdediger AFP Antwerpen en promovendus PW Diest.

 

Antwerpen (foto) heeft zich in de breedte versterkt met de voormalig Nederlandse jeugdinternational Melissa Bours. Zij kwam tegen Titi Oupeye nooit in de problemen: net als haar teamgenoten Elena Chmiguelskaia en landgenote Angelique Gertenbach verloor ze geen enkele set tegen de degradatiekandidaat.

PW Diest maakte recent een gestage opmars en stootte in een ruk vanuit de Brabantse provinciale naar Superdivisie. Het trok dit seizoen de Française Agnes Le Lagnic aan en kan bovendien nog steeds rekenen op Lisa Lung en het eigen talent Marie Maesen, waardoor het bij haar eerste seizoen op het hoogste niveau meteen een geduchte uitdager is. Dat ondervond ook Dinez, dat met 7-3 het onderspit dolf in de Oranjestad. Cadette Jana Bernard nam twee zeges voor de bezoekers voor haar rekening.

Het A-team van Vedrinamur staat ook nog aan kop, maar heeft met EBS en La Villette wel nog geen grote tegenstanders gehad. Ook Minerois blijft voorlopig ongeslagen na zeges op datzelfde Villette en dit weekend Nodo Ekeren.

Vice-kampioen Astrid Herstal volgt op twee punten van het leiderskwartet, nadat het in de eerste week verloor van AFP Antwerpen. Het nam dit weekend revanche op bezoek bij Châtelet.