Logo

De leiders van de damescompetitie bleven ook tijdens de derde speeldag ongeslagen. AFP Antwerpen, Minerois en Vedrinamur slaan zo een eerste kloof met de rest van het peloton. PW Diest kwam dit weekend niet in actie maar kan nog aansluiten bij dit trio.

Titelverdediger AFP ging met 3-7 winnen bij subtopper Dinez, die zo de voeling met de kop moet lossen. De Nederlandse aanwinst Melissa Bours kwam niet tot scoren, maar haar landgenote Angelique Gertenbach en kopvrouw Chmiguelskaia bleven dan weer ongeslagen. Het A-team van Vedrinamur gaf het andere Antwerpse team, Nodo Ekeren, ook met 7-3 het nakijken. Natacha Koszulap (foto), Morgane Guidon en Sylvie Van Rintel zetten een homogene prestatie neer met elk twee overwinningen. Minerois won thuis met 9-1 van EBS.

De vierde leider, PW Diest, heeft haar wedstrijd tegen Astrid Herstal niet gespeeld. De wedstrijd werd verplaatst omwille van de deelname van Lisa Lung aan de Europese Kampioenschappen. De wedstrijd heeft nog geen nieuwe datum, maar zal vermoedelijk eind oktober ingehaald worden.

La Villette Charleroi en Châtelet boekten een eerste zege dit seizoen. Ze versloegen hiervoor respectievelijk Vedrinamur B (0-10) en Titi Oupeye (4-6), die beiden dus nog moeten wachten op een eerste overwinning.