Logo

Deinze heeft thuis nipt het onderspit moeten delven tegen Virton. De Oost-Vlamingen verloren met 3-4.

Virton behaalt zo 8 punten en is quasi zeker van deelname aan de play-offs. Voor Deinze blijft de degradatiepoule gevaarlijk dichtbij.

Via "Lees Meer" kan u een volledig wedstrijdverslag lezen...

Een gemotiveerd Deinze was klaar voor de belangrijke wedstrijd tegen het hogergeklasseerde Virton. Een half uur voor de wedstrijd stond Cédric Nuytinck zich enthousiast op te warmen. Meer over hem later in het interview...

Bij aanvang van de wedstrijd waren een 20-tal supporters aanwezig om de lokale helden aan te moedigen. Deinze opteerde voor een verrassende opstelling. Cédric, nochtans de beste thuisspeler, werd als derde man geplaatst. Hierdoor ontweek hij de sterkste speler van de bezoekende ploeg, wat de kansen op winst verhoogde.

In de eerste wedstrijd speelt Ludovic Bierny, die andere jongeling van Deinze, tegen Dragos Olteanu. Een sterk geconcentreerde Ludo wist in de eerste set heel goed aan te vallen en kon zo de eerste set naar zich toe trekken. In de tweede set maakte hij echter te veel aanvallende fouten. De derde set ging opnieuw naar Olteanu, ondanks een sterker spelende Ludovic die enkele lange rallies winnend kon afsluiten. De vierde set speelde Olteanu veder op zijn elan. Ludo leek even het tij te kunnen keren na een time-out, maar moest zich tevreden stellen met 7 punten.

Sterkste man van Virton, Muhamed Mehmedevic, heeft een enorm snelle speelstijl. Chris Tournelle wist dit in de eerste set goed te volgen en zelfs te overtreffen, maar moest zich in de drie volgende sets gewonnen geven.

Cédric Nuytinck speelde een heel sterke partij tegen Bérenger Servais. De bezoekende speler kwam geen enkele keer in het stuk voor, waardoor Cédric makkelijk de eerste zege kon schenken aan Deinze.

Nuytinck speelde verder op zijn elan in het dubbelspel, aan de zijde van Ludovic Bierny. Mehmedovic en Olteanu konden op geen enkel moment antwoord bieden aan de perfecte tandem van de thuisploeg.

Ook Ludovic Bierny ondervond heel veel last van de snelheid van het spel van Muhamed Mehmedovic. Ook de baleffecten van de bezoeker waren voor Ludo soms moeilijk te beantwoorden. Pas aan het begin van de derde set vond Ludovic een oplossing, maar werd snel gecounterd. Bij 4-6 in de derde set nam Bierny een time-out, in de hoop de wedstrijd alsnog in zijn voordeel te beslissen. De onderbreking bleek deze keer wel succesvol: Ludo won de set met 13-11. Muhamed startte bijzonder sterk in de vierde set. Ludo kon zijn achterstand maar net goedmaken, maar moest zich uiteindelijk bij de derde matchbal alsnog gewonnen geven.

Cédric trekt zijn indrukwekkende spel verder. Tegen de moeilijker te bespelen Dragos Olteanu wint hij de eerste set. De tweede set start heel wat moeilijker. Dragos weet met een combinatie van subtiele en preciese ballen en geluk een 6-0-voorsprong uit te bouwen. Nuytinck kan deze achterstand niet meer wegwerken. De derde set gaat gelijkopgaand, maar Cédric door individuele fouten kan Cédric de set niet vasthouden. Een ontgoochelde Cédric gooit zijn palet op de tafel en krijgt hiervoor een waarschuwing. Ook in de vierde set blijft Cédric onder zijn niveau. Bij een 0-3-achterstand neemt hij een timeout, waarna Cé gedurende drie punten losbreekt tot het net hem twee maal tegenhoudt en Olteanu kan afwerken. Virton behaalt hierdoor de zege in Deinze en weet zich nu zo goed als zeker van de play-offs. Voor Deinze dreigt, net als vorig jaar, de degradatiegroep.

Dat Chris ook een snel spel kan ontwikkelen, was al duidelijk in de wedstrijd tegen Mehmedovic. Ook tegen Servais weet Tournelle gebruik te maken van zijn kunnen. De eerste set wint hij makkelijk met 11-5. In een gelijkopgaande tweede set uitte Bérenger enkele keren zijn ongenoegen, wat hem in staat stelde goed tegenwerk te bieden. Uiteindelijk werd het net hem fataal. In de derde set kwam Chris al snel voor. Bérenger probeerde wel terug te komen, maar dat lukte helemaal niet.

Deinze - Virton (3 - 4)

• Ludovic Bierny - Dragos Olteanu (1 - 3)
  • Chris Tournelle - Muhamed Mehmedovic (1 - 3)
  • Cédric Nuytinck - Bérenger Servais (3 - 0)
  • Nuytinck/Bierny - Mehmedovic/Olteanu (3 - 0)
  • Ludovic Bierny - Muhamed Mehmedovic  (0 - 3)
  • Cédric Nuytinck - Dragos Olteanu (1 - 3)
  • Chris Tournelle - Bérenger Servais (3 - 0)