Logo

Vedrinamur is van de vier leiders de eerste die de kop moet lossen. Het verloor haar eerste wedstrijd op bezoek bij Minerois.

De thuisploeg rekende in dit topduel op kopvrouwe Cécile Ozer. De ex-international was meteen goed voor een hattrick. Magali Charlier moest daarentegen genoegen nemen met een enkele zege, terwijl Anne-Catherine Godefroid twee punten bezorgde aan de thuisploeg. Ook het dubbel bleef in Minerois. De Naamse bezoeksters (Stéphanie Preud'homme, Natacha Koszulap (foto) en Sylvie Van Rintel) zetten niettemin een homogene prestatie neer met elk een zege.

Ook AFP Antwerpen blijft voorlopig ongeslagen, na een logische overwinning op Châtelet, maar heeft nog steeds een wedstrijd te goed. Ook PW Diest kende dit seizoen nog geen nederlaag, maar stelde een tweede wedstrijd uit (thuis tegen Villette Charleroi) door de deelname van Lisa Lung aan de ETTU Youth Top 10.

Dinez, Nodo en Astrid Herstal boekten een logische zege tegen het degradatietrio Titi Oupeye, EBS en Vedrinamur B. Vooral voor het Ekerse team is dat een opsteker, want dat kan voorlopig niet meer op volle sterkte aantreden.