Logo

Na de zesde speelweekzijn er slechts twee ongeslagen teams meer in de Superdivisie bij de dames. Minerois haakte dit weekend af na een 6-4 nederlaag bij vice-kampioen Astrid Herstal.

Kopvrouw Cécile Ozer deed wat van haar werd verwacht: ongeslagen blijven. Minerois kon ook het dubbelspel naar zich toe trekken, maar Magali Charlier en Anne-Catherine Godefroid konden in Herstal geen extra toevoegen voor de bezoekers. Gabriella Vinci, Jennifer Tasia en Cindy Indeherberg zetten een puike en homogene prestatie neer door elk twee wedstrijden winnend af te sluiten. Met deze overwinning blijven ze in het kielzog van de andere teams in de top vijf.

AFP Antwerpen (op bezoek bij Charleroi) en Vedrinamur (bij rode lantaarn Titi Ouepeye) legden dit weekend een perfect parcours af. PW Diest zakte met een NG-speelster af naar Etoille Basse Sambre, maar Lisa Lung en Marie Maesen lieten individueel geen steek vallen waardoor de overwinning niet in het gedrang kwam.

Nodo bevestigt haar plaats in de middenmoot van het klassement met een zege op Châtelet, terwijl Dinez makkelijk Vedrinamur B van zich af hield.

 

Door de nederlaag van Minerois blijven nog twee teams ongeslagen: AFP Antwerpen (5 uit 5) en PW Diest (4 uit 4). Vedrinamur A en Minerois delen voorlopig wel de leidersplaats met een wedstrijd meer gespeeld.