Logo

Sud Telecom Virton heeft een belangrijke overwinning geboekt in haar titeldroom. Het versloeg vrijdagavond medekandidaat PW Diest met 5-1.

Volgens l'Avenir speelde Virton als een echte titelkandidaat. Vooral de prestaties van de Chinees Chen Jia vielen op. De nieuwkomer bij de Luxemburgers kon tot nu toe niet echt bekoren, maar bleef tegen de Brabanders ditmaal wel ongeslagen. Ook kopman Toriola Segun wist zijn beide wedstrijden winnend af te sluiten, alhoewel Roko Tosic dicht bij een stunt was. Ryan Jenkins redde uiteindelijk de eer tegen Kazeem Nasiru in het derde duel van de avond en hield de spanning er zo nog even in. Bij een 3-1 tussenstand viel Cédric Merchez voor de thuisploeg overtuigend in tegen Juzbasic en bracht zo de zege in veiligheid, alhoewel kopman Toriola dan nog aan tweede maal aan de bak moest. 

5 - 1 Sud Telecom Virton - P.W. Diest
1-0JIA Chen (As7)-Ivan JUKBASIC (As5)3-0
2-0Segun TORIOLA (As2)-Roko TOSIC (As3)3-2
2-1Kazeem NASIRU (As9)-Ryan JENKINS (As6)1-3
3-1JIA Chen (As7)-Roko TOSIC (As3)3-0
4-1Cédric MERCHEZ (A7)-Ivan JUKBASIC (As5)3-1
5-1Segun TORIOLA (As2)-Ryan JENKINS (As6)3-1

 

In de stand neemt Virton nu twee punten afstand van Vedrinamur en Diest. Het kan wel nog ingehaald worden door Le Logis, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. Ook Sokah Hoboken doet nog mee aan de top en vervoegt bij winst in haar vijfde wedstrijd het achtervolgende duo Vedrinamur-Diest.