Logo

Jean-Mi verslaat broer Philou in uniek duel

Le Logis blijft voorlopig ongeslagen in de Belgische Superdivisie. Donderdagavond versloeg het Vervia met zware 6-1 cijfers.

 

De Brusselaars speelden niet met hun vertrouwelijke trio. Vostes en Maeck bleven aan de kant ten voordele van Kou Lei en Bruno Derbaix (B0). Het zal niet de eerste keer zijn dat de Oekraïner zal optreden bij Le Logis, want willen ze hem in de play-offs gebruiken dan moet de geboren Chinees minstens vier wedstrijden aantreden in de reguliere competitie.

Vervia trad aan met Philippe Saive, Gaetan Swartenbrouckx en Jonathan Junius. De opstelling zorgde ervoor dat na de pauze zelfs een uniek duel tussen de broers Saive op het programma stond.

Het verschil tussen de gedoodverfde titelfavoriet en de mogelijke degradatiekandidaat kon nauwelijks groter zijn. Philippe Saive redde de eer door Derbaix te verslaan, maar moest alsnog een set toegeven. In het laatste duel nam Derbaix revanche door zich, eveneens in vier sets, voorbij Jonathan Junius te knokken. Het duel tussen de broers Saive draaide uit in een 3-0 overwinning voor Jean-Mi.

 

6 - 1 Le Logis - Vervia
1 - 0 Jean-Michel SAIVE - Gaëtan SWARTENBROUCKX 3 - 0
1 - 1 Bruno DERBAIX - Philippe SAIVE 1 - 3
2 - 1 KOU Lei - Jonathan JUNIUS 3 - 0
3 - 1 Thuisduo - Bezoekersduo 3 - 0
4 - 1 - Philippe SAIVE 3 - 0
5 - 1 KOU Lei - Gaëtan SWARTENBROUCKX 3 - 0
6 - 1 Bruno DERBAIX - Jonathan JUNIUS 3 - 1