Logo

De dames van AFP Antwerpen hebben een nieuwe topper met succes afgewerkt. Op bezoek bij Minerois kon het met 4-6 een maximale buit veroveren.

 

Minerois trad in haar sterkste opstelling aan, terwijl de Antwerpse topformatie het diende te stellen zonder de Nederlandse Angelique Gertenbach (As12), die nog steeds pijn ondervond aan haar rechterschouder. Haar landgenote Melissa Bours (B0; tweede van rechts) nam de honneurs waar en zorgde eigenhandig voor een cruciaal kantelmoment door na een ware thriller Magali Charlier (A12) in vier sets opzij te zetten (-7, -3, 18, -11). Het werd bijgevolg een homogene prestatie van Klimanova, Chmiguelskaia en Bours, die elk twee wedstrijden winnend konden afsluiten. Bij de thuisploeg bleef kopvrouw Cécile Ozer (A4) ongeslagen.

Vedrinamur A is nu de eerste achtervolger op de regerende landskampioen. Het won zelf eenvoudig van staartploeg Châtelet. Ook PW Diest (10-0 tegen Vedrinamur B) en Astrid Herstal blijven in het zog. Herstal hoefde daar zelfs niet voor te spelen, want Charleroi gaf ruim op tijd forfait voor dit duel.

In de middenmoot boekten Dinez (3-7 bij EBS) en Nodo Ekeren (9-1 tegen Oupeye) logische zeges.