Logo

Het damesteam van Nodo kende een moeilijke start in de Belgische Superdivisie, maar staat bijna halfweg de competitie wel mooi in de eerste helft van het klassement.

Een van de dames moest verstek geven voor de competitie, waardoor het seizoensbegin wat moeilijk was, maar met de komst van de Engelse Emma Tovey in dubbele aansluiting, gaat het terug de goede weg op met het Antwerpse team. Dat bewijst de zege van afgelopen weekend tegen concurrent Dinez maar al te duidelijk. De Nederlandse Kimberly 't Hooft (foto) bleef ongeslagen. Tovey (2) en Anja Van Den Berghe (1) zorgden voor de resterende zeges, terwijl de winst extra glans kreeg met winst in het dubbelspel.

Aan de top blijft regerend landskampioen AFP Antwerpen nog steeds ongeslagen (0-10 bij Vedrinamur B), terwijl Minerois (8-2 tegen Châtelet) en Astrid Herstal (7-3 tegen EBS) in het kielzog blijft. De stand is bovenaan wel wat vertekend door de uitgestelde wedstrijden van PW Diest, dat deze keer opnieuw niet kan rekenen op Lisa Lung die België vertegenwoordigd op de Wereld Jeugdkampioenschappen en de wedstrijd tegen concurrent Vedrinamur A liet uitstellen.

Onderaan het klassement boekte La Villette Charleroi een logische, maar niettemin belangrijke zege bij Titi Oupeye waardoor het zich voorlopig nog geen echte degradatiezorgen hoeft te maken.