Logo

De achtste speelweek in de Belgische Superdivisie heeft nog een verrassing opgebracht in het laatste duel. Alpa Ixelles Schaerbeek wist zowaar een punt thuis te houden tegen Palette Castellinoise.

De bezoekers lieten nochtans niks aan het toeval over en zakten met twee A-spelers af naar de hoofdstad. Kopman in dubbele aansluiting, de Bosniër Admir Duranspahic, bleef ongeslagen maar Tim Janssens liet zich verrassen door Jamin Rodrigue, de vaste B2-speler in het Brusselse team. Alpa zette overigens een homogene prestatie neer. Florian Cnudde (foto) en Matas Skucas wisten immers Kevin Vissers opzij te zetten om zo – na een uitermate spannende tweede helft – aan de drie overwinningen voor het gelijkspel te komen.

3 - 3 Alpa Elsene Schaarbeek - Palette Castellinoise
0-1Rodrigue JAMIN (B2)-Admir DURANSPAHIC (As4)0-3
0-2Matas SKUCAS (B0)-Tim JANSSENS (A17)1-3
1-2Florian CNUDDE (B0)-Kevin VISSERS (B0)3-0
2-2Rodrigue JAMIN (B2)-Tim JANSSENS (A17)3-2
2-3Florian CNUDDE (B0)-Admir DURANSPAHIC (As4)2-3
3-3Matas SKUCAS (B0)-Kevin VISSERS (B0)3-2

 

Alpa boekt zo een zeer belangrijk punt met het oog op het behoud in de hoogste Belgische divisie. Het laat La Villette nu twee punten achter en komt gelijk met Etoille Basse Sambre. Castellinoise blijft voorlopig veilig met twee punten voorsprong op dit duo. In speelweek negen staat de degradatieclash tussen EBS en Alpa nog op het programma.