Logo

Le Logis Oudergem heeft in een rechtstreeks duel met Sud Telecom Virton de herfsttitel in de Belgische Superdivisie verovert.

Ondanks een ruime 5-1 overwinning voor de Brusselaars, was het een bijzonder spannende wedstrijd. De Nigeriaan Kazeem Nasiru boog in zijn beide duels tegen Jean-Michel Saive en Yannick Vostes pas in de belle voor de thuisspelers. Ludovic Bierny gaf zich eveneens pas in de vijfde set gewonnen tegen Segun Toriola, die zelf ook pas in de beslissende set het onderspit moest delven tegen Vostes.

Twee wedstrijden werden zonder pardon gewonnen door de Brusselaars: Saive won zijn tweede duel van de avond met 3-0 van Cédric Merchez. Het toernooibeest viel in voor de Chinees Jia Chen, die eerder forfait moest geven tegen Bierny. In l'Avenir stond te lezen dat het palet van de Chinees, waar hij reeds het hele seizoen mee aantrad, werd afgekeurd door de scheidsrechter.

5-1Ludovic BIERNY (A10)-Segun TORIOLA (As2)2-3

Dankzij deze overwinning kroont Le Logis Oudergem zich dus tot herfstkampioen met een punt voorsprong op Sud Telecom Virton, dat dus terugzakt naar de tweede plaats.