Logo

PW Diest heeft dit weekend zwaar uitgehaald naar de concurrentie en heeft haar inhaalrace naar de top ingezet.

Door verschillende oproepingen voor het nationale team of internationale toernooien, had Diest twee wedstrijden minder gespeeld dan de concurrentie. Het kreeg op de elfde speeldag bovendien het sterke Minerois over de vloer. De meervoudige bekerwinnaar en voormalige landskampioen werd echter van tafel gespeeld. Zonder kopvrouw Cécile Ozer was het Magali Charlier die de eer hoog hield met setwinst tegen Marie Maesen en een belle tegen Evangeline Collier. Ook Anne-Catherine Godefroid kon een set winnen, maar de bijzonder zware 10-0 overwinning van de Brabantse meisjes kon niet tegengehouden worden. Een dag later moest ook Vedrinamur A het onderspit delven tegen de formatie uit de Oranjestad. Jeugdtalenten Morgane Guidon en Natasha Koszulap konden de nederlaag wel milderen tot 2-8.

Het zal landskampioen AFP Antwerpen echter worst wezen. Zij stomen verder door richting een nieuwe titel en blijven voorlopig ongeslagen dit seizoen. Het nieuwe slachtoffer werd Vedrinamur A, dat opnieuw averij liep. Astrid Herstal kon – naast Diest – bij de achtervolgers wel winnen van Nodo Ekeren.

Onderaan het klassement heeft Etoille Basse Sambre zich terug in de race om het behoud geknokt dankzij een 6-4 overwinning tegen rode lantaarn Titi Oupeye. Rechtstreekse concurrent Vedrinamur B moest immers de duimen leggen tegen Châtelet, dat zich zo verder veilig speelt. Villette Charleroi loopt ook opnieuw uit op de staartploegen met een zege tegen middenmoter Dinez.