Logo

De dames van Minerois leden bijna puntenverlies tegen La Villette Charleroi. Vooral Maelys Dahy deed de meervoudige bekerkampioen bibberen.

Dat Margaux Martos Sanchez in staat is A-speelsters opzij te zetten, hoeft niet te verwonderen. Een zege tegen Cécile Ozer is niettemin een stunt te noemen, ook al stond het reeds 3-6. Maar dé prestatie van de twaalfde speelweek valt toch op naam van Maelys Dahy (B2). De cadette van Charleroi won zowaar van de ervaren Magali Charlier (A12) en legde zo een vierde punt vast voor de thuisploeg (2-6 tussenstand). Minerois (foto) blijft door deze nipte zege stand houden in de subtop van het klassement.

AFP Antwerpen veegde opnieuw de vloer aan met Astrid Herstal (9-1), waardoor enkel PW Diest (7-3 thuiswinst tegen Titi Oupeye) nog een echte bedreiging vormt voor de titelverdediger.

In de middenmoot boekte Nodo een 8-2 overwinning op Vedrinamur B, terwijl het A-team uit Namen zelf een 8-2 overwinning boekte in de streekderby tegen Etoille Basse Sambre.

De wedstrijd tussen Châtelet en Dinez is (hoogstwaarschijnlijk omwille van de weersomstandigheden in Luxemburg) uitgesteld.