Logo

Nodo Ekeren nam afgelopen donderdag thuis de maat van het niet zo zwakke Palette Patria Castellinoise. Met een 5-1 overwinning nam het revanche voor de onverwachte nederlaag in de heenronde.

Dat Castellinoise niet zomaar opzij gezet kan worden, ondervond Ivan Katkov al in de eerste partij tegen een fris spelende Kevin Vissers, ooit begonnen bij Nodo, waar hij als zevenjarige zijn eerste tafeltennisstappen zette. Gediend door een zekere dosis geluk, bracht Vissers de thuisspeler bijna ten val. Maar Katkov wist zich alsnog voorbij Kevin te spelen en Nodo pakte de leiding. De spectaculaire Bosniër Duranspahic zette de bordjes gelijk tegen Yannick Maes. De lokale held, die best een aardige partij speelde, verkeek zich regelmatig op de immer terugkerende ballon-ballen van de Bosniër. De man in form, Benjamin Rogiers, zorgde voor rust in de ploeg en tekende voor twee overwinningen. Janssens en Vissers werden probleemloos opzij gezet.

Dé rally van de avond was te bewonderen in de partij der kopmannen. De nimmer aflatende Duranspahic knalde vanuit alle hoeken van de speelruimte de ballen terug op de tafel. Maar de kanonballen van Katkov bleven komen. Een partij om duimen en vingers van af te likken. Geïnspireerd door al dat fantastische geweld veroverde Yannick nadien nog de scalp van Tim Janssens.

5 - 1 Nodo Ekeren - Palette Patria Castellinoise
1-0Ivan KATKOV (As2)-Kevin VISSERS (B0)3-2-9, -9, 6, 9, 6
1-1Yannick MAES (A21)-Admir DURANSPAHIC (As4)1-3-8, 6, -7, -7
2-1Benjamin ROGIERS (A9)-Tim JANSSENS (A17)3-13, -7, 4, 8
3-1Ivan KATKOV (As2)-Admir DURANSPAHIC (As4)3-07, 7, 8
4-1Benjamin ROGIERS (A9)-Kevin VISSERS (B0)3-08, 6, 4
5-1Yannick MAES (A21)-Tim JANSSENS (A17)3-2-5, 4, 8, -10, 6

 

In de voorlopige tussenstand bezet Nodo nu de vierde plaats, met twee punten voorsprong op Sokah Hoboken en Vedrinamur, die beiden nog een wedstrijd te goed hebben. Castellinoise heeft van alle mogelijke degradatieploegen nog steeds de beste papieren om het behoud op het hoogste niveau te verzekeren.