Logo

Er blijft nauwelijks maat staan op het damesteam van Atlantic FairPlay Antwerpen in de hoogste damesreeks van de Belgische competitie. Ditmaal was het La Villette Charleroi die ruim de duimen moest leggen tegen de titelfavoriet.

AFP speelde afgelopen zaterdag niet eens in haar sterkste formatie tegen de Carolo's en won met 9-1. Cadette Maelys Dahy (B2) wist de eer voor de bezoekers te redden met een zege op de Nederlandse Melissa Bours (B0).

Bij de achtervolgers boekten Minerois (nipt 6-4 tegen concurrent Astrid Herstal) en Vedrinamur A (10-0 bij rode lantaarn Titi Ouepey) eveneens een overwinning. De wedstrijd tussen PW Diest en EBS werd uitgesteld omwille van de deelname van Lisa Lung aan de Wereldkampioenschappen voor lendenteams.

Nodo Ekeren kwam op bezoek bij Châtelet niet verder dan een gelijkspel, terwijl Dinez wel met 2-8 wist te winnen bij Vedrinamur B.

 

In de stand heeft AFP voorlopig acht punten voorsprong op eerste achtervolger PW Diest, maar de Brabanders hebben wel nog twee wedstrijden te goed. Als Diest deze wedstrijden winnend kan afsluiten, zal het onderlinge duel tussen AFP en PW het kampioenschap beslissen.