Logo

La Villette speelde met slechts een superdivisie-waardige speelster

Astrid Herstal heeft de "topper" tegen La Villette Charleroi in de Superdivisie voor dames gewonnen, terwijl Immo Mortsel en Hasselt hun ongeslagen status behouden.

 

Een topper kan je de wedstrijd tussen de Luikenaars en de Henegouwenaars echter niet noemen. La Villette zakte met slechts twee speelsters af, waarvan een D0. Margaux Martos-Sanchez (A8) hield haar eer hoog en won twee wedstrijden. Enkel Nathalie Marchetti (A9; foto) bleek haar te sterk af.

Herstal blijft zo op twee punten hangen van Immo Mortsel en Hasselt, die beiden hun wedstrijden met ruim verschil wonnen. De Antwerpenaren wonnen met 1-9 bij Dinez, terwijl de Limburgers thuis Châtelet met 8-2 opzij zetten.

Titelverdediger AFP Antwerpen volgt in de middenmoot na een zege 1-9 zege op bezoek bij Vedrinamur, maar heeft wel nog een wedstrijd te goed tegen Dinez.

Promovendus Schulen heeft zich nog niet kunnen aanpassen aan het nieuwe niveau. Het verloor haar vierde wedstrijd op rij. Ditmaal ging het op bezoek bij Verviers met 10-0 onderuit.

Ook Minerois scoorde de hoogste score, maar hoefde daar niet voor te spelen. Centre Manage gaf forfait.