Logo

In eigen huis heeft Le Logis Oudergem voor een tweede keer op korte tijd Nodo Ekeren verslagen. In de bekercompetitie moest het alle zeilen bij zetten tegen de titelverdediger, maar in de reguliere competitie ging het iets vlotter.

Yannick Vostes opende de score voor de Brusselaars met een zege in drie sets tegen naamgenoot Maes. Jean-Michel Saive wist nadien voor de tweede keer op rij te winnen van Ivan Katkov. De kopmannen hadden een belle nodig om de wedstrijd te beslissen.

De Fransman Michel Martinez hield de hoop bij de Antwerpenaren levend door Florent Lambiet in vier sets te verslaan, maar na de pauze liep Logis uit tot 4-1 dankzij zeges van Vostes (tegen Katkov) en Lambiet (tegen Maes). Ludovic Bierny mocht in de plaats van Saive nog aan tafel verschijnen in de laatste wedstrijd, maar hij moest zijn meerdere erkennen in Martinez.

4 - 2 Logis Oudergem - Nodo Ekeren
1-0Yannick VOSTES (A6)-Yannick MAES (A21)3-0
2-0Jean-Michel SAIVE (A1)-Ivan KATKOV (As2)3-2
2-1Florent LABIET (A4)-Michel MARTINEZ (As5)1-3
3-1Yannick VOSTES (A6)-Ivan KATKOV (As2)3-1
4-1Florent LAMBIET (A4)-Yannick MAES (A21)3-1
4-2Ludovic BIERNY (A10)-Michel MARTINEZ (As5)0-3

 

In de stand heeft Le Logis toch een lastige klip genomen en behoudt het alle kansen op een herovering van haar titel op Nodo Ekeren. Het heeft nog steeds vier punten voorsprong op SudTelecom Virton. Nodo Ekeren moet haar prioriteiten stellen in individuele of teamzeges: het is nu mathematisch zo goed als zeker van het behoud (2 punten zijn voldoende), maar speelt ook niet meer mee in de titelstrijd.