Logo

De Antwerpse dames van Atlantic FairPlay hebben dit weekend zo mogelijk een definitieve stap gezet naar een nieuwe titel in de Belgische Superdivisie. In een rechtstreeks duel met de enige resterende titelkandidaat PW Diest trokken Natalia Klimanova, Elena Chmiguelskaia en Angelique Gertenbach met 8-2 aan het langste eind.

Nadat Chmiguelskaia en Klimanova de Antwerpse topformatie op voorsprong hadden gebracht in de Oranjestad, zorgde Gertenbach (As12) voor de verrassing door Lisa Lung (A1) kansloos met 0-3 te kloppen. De Nederlandse, die ook op de Vlaamse Kampioenschappen Lung kon opzij zetten, steekt in bloedvorm en won ook haar andere partijen met 0-3. Een opsteker van formaat als voorbereiding op de Nederlandse kampioenschappen volgende week. Ook Klimanova zette haar goede vorm, na haar schitterend parcours op het WK voor Letland, in de verf en klopte in de slotpartij van de topper Lung in de belle met 9-11. Iets minder verging het voor boegbeeld van de ploeg Chmiguelskaia, die zich tevreden moest stellen met een zege tegen Collier en tegen Maesen – in een partij die tegen de tijd werd beslist – in de belle aan het kortste eind trok. Met deze 2-8 eindstand heeft de zesvoudige landskampioen op drie speeldagen van het einde nu vier punten voorsprong op Diest.

Achtervolgers Minerois (9-1 tegen Vedrinamur B), Astrid Herstal (9-1 tegen Oupeye) en Vedrinamur A (8-2 tegen Dinez) zijn ondanks hun winst dit weekend definitief uitgeschakeld in de titelstrijd. Middenmoters Nodo en Villette Charleroi speelden gelijk in Ekeren.