Logo

In de Naamse derby tussen Vedrinamur (Namen) en Etoile Basse Sambre (Sambreville) trok de favoriet aan het langste eind.

De thuisploeg rekende in deze wedstrijd niet op Thibaut Darcis, vermoedelijk om hem te sparen voor het Belgisch Kampioenschap dat vandaag begint, en gaf François Gobeaux én Nicolas Marchal een kans om op het hoogste niveau aan te treden. Reeds voor de pauze was al zeker een punt verzekerd met drie zeges op rij van respectievelijk Tomas Mikutis, Frédéric Sonnet en François Gobeaux. Alles volgens plan, dus de wissel tussen Nicolas Marchal en Frédéric Sonnet (foto) werd doorgevoerd.

Toen liep het echter mis. De ervaren Damien Delobbe wist in vier sets door de verdedigingsmuur van Mikutis te breken, waardoor het plots nog alle hens aan dek was voor Vedrinamur. Gelukkig hield Gobeaux het hoofd koel en versloeg hij Robin Saudemont om de zege veilig te stellen. Marchal moest in zijn seizoensdebuut in de Superdivisie wel zijn meerdere erkennen in de iets oudere Valentin Stapelle. 

4 - 2 VedriNamur - Etoile Basse Sambre
1-0Tomas MIKUTIS (As12)-Robin SAUDEMONT (B0)3-1
2-0Frédéric SONNET (A8)-Damien DELOBBE (A18)3-0
3-0François GOBAUX (B0)-Valentin STAPELLE (B0)3-0
3-1Tomas MIKUTIS (As12)-Damien DELOBBE (A18)1-3
4-1François GLOBAUX (B0)-Robon SAUDEMONT (B0)3-1
4-2Nicolas MARCHAL (B0)-Valentin STAPELLE (B0)1-3

 

Vedrinamur behoudt in de stand haar derde plaats, terwijl streekgenoot EBS nog steeds in acute degradatienood verkeert.