Logo

De dames van AFP Antwerpen hebben hun zevende titel veilig gesteld. Tijdens de twintigste speeldag toonden ze opnieuw hun overwicht met een 10-0 overwinning tegen Minerois, de derde in de stand.

Na de inhaalwedstrijden van de enige (op papier) resterende concurrent, PW Diest, was het al duidelijk. Het gelijkspel van de Brabantse dames op bezoek bij Nodo, betekende dat de Antwerpse titelverdediger slechts een zege meer was verwijderd van een zevende landstitel. Atlantic FairPlay liet niks aan het toeval open en bracht haar sterkste opstelling aan tafel, wat resulteerde in een verschroeiende 10-0. Enkel in het openingsduel moest Angelique Gertenbach (As12) een set afstaan aan voormalig jeugdinternational Anne-Cathérine Godefroid. Nadien werd het telkens 3-0 voor de thuisploeg, die zo geen twijfel liet over wie het sterkste team is.

Ook de tweede zakker is nu definitief. Titi Oupeye ging thuis met 3-7 onderuit tegen Nodo Ekeren, waardoor het concurrent Etoile Basse Sambre niet meer kan inhalen. De dames uit Auvelais gingen zelf wel met 8-2 onderuit bij Dinez en staan twee punten achter op Vedrinamur B (3-7 thuis tegen Diest), dat de veilige negende plaats bezet. EBS moet dus nog heel wat schade inhalen wil het een testwedstrijd tegen de derde uit 1ste Nationale vermijden.

In de laatste wedstrijd van dit weekend won Astrid Herstal nog logisch haar wedstrijd bij La Villette Charleroi (2-8).