Logo

De eerste wedstrijd van het seizoen 2008-2009 tussen Diest en Deinze begon alvast in een goede sfeer.

Diest kon uiteindelijk de zege makkelijk thuis houden, maar moest zich wel reppen om alle wedstrijden te winnen.

Kopman van Diest, Cédric Merchez, won zijn wedstrijd makkelijk van Cédric Nuytinck en ook Suki (Cheng Song) had geen moeite met de nieuwe kopman van Deinze, de Engelsman Bradley Evans.

De wedstrijd tussen de derde mannen (Olivier Dupuis - Ludovic Bierny) was wel spannend. Een debuterende Bierny begon enthousiast aan de wedstrijd en wist de eerste set naar zich toe te trekken. Thuisspeler Dupuis kon de volgende twee sets houden. In de derde set vroeg Bierny bij 3-6 een succesvolle time-out. Hij kon de set nog naar zich toe trekken met 11-8. In de "belle" wist Dupuis echter opnieuw te winnen.

De dubbelwedstrijd werd opnieuw makkelijk gewonnen door Diest, waarmee zij de eerste wedstrijd van dit seizoen wisten te winnen.

In de wedstrijd van de kopmannen kon Bradley Evans slechts één set domineren over Cédric Merchez.

Olivier Dupuis begon goed aan de wedstrijd tegen Cédric Nuytinck. De op papier sterkere Nuytinck moest de eerste twee sets gewonnen geven aan de thuisspeler. In de derde set kon Nuytinck alsnog een vuist maken, waarna hij ook de vierde set kon winnen. Olivier Dupuis, gesteund door het thuispubliek, klom in de belle naar een 10-6 voorsprong, maar moest de eerste twee matchballen prijs geven waarop hij een time-out vroeg. In eerste instantie zonder succes, want hij kon ook de volgende twee matchballen niet verzilveren. Bij en 11-10 voorsprong wist Cédruc Nuytinck opnieuw langszij te komen en zelfs voor te komen tot 11-12, maar ook hij kon zijn matchbal niet afmaken. Uiteindelijk won Olivier de laatste twee punten waardoor hij de belle met 14-12 thuis hield.

In de laatste wedstrijd wist Ludovic Bierny zich aanvankelijk geen raad met het spel van "Suki" Chen Song. De thuisspeler won makkelijk de eerste twee sets. In de derde set bood Bierny in eerste instantie meer weerstand, maar kon na een 6-4 voorsprong geen punt meer winnen.