Logo

De titelstrijd in de damescompetitie was reeds gestreden. De spanning blijft onderin echter te snijden. Vedrinamur B staat momenteel op barrageplaats, maar kan die op de slotdag nog verliezen.

Het B-team uit Vedrin kon – zoals verwacht – geen vuist maken tegen landskampioen AFP Antwerpen (10-0) maar ook concurrent Etoille Basse Sambre kon geen zege boeken thuis tegen Herstal (3-7). Het team uit Auvelais heeft zo nog steeds twee punten achterstand op Vedrinamur B, maar die laatste heeft (door het forfait van Châtelet) dit weekend haar laatste duel gespeeld. EBS daarentegen wacht een beslissend duel tegen degradant Titi Oupeye. Bij winst wipt EBS over Vedrinamur naar de negende plaats en ontloopt het een barrageduel met de derde uit 1ste Nationale. Dat laat het dan over aan de reserves van Vedrinamur. Zelfs een gelijkspel is voldoende voor de dames van EBS, want in het onderlinge duel met Vedrinamur B staat het 41-40 in sets.

De voorlaatste speeldag bracht verder geen verrassingen. Vice-kampioen Diest won met 6-4 van Vedrinamur A, terwijl middenmoters Nodo en Dinez elkaar geen duimbreed toegaven. Villette Charleroi hield de zege slechts nipt thuis tegen degradant Titi Oupeye.