Logo

De slotdag in de Superdivisie bij de dames kende een anti-climax. Niet alleen voor de dames van EBS, maar ook voor de supporters in het algemeen.

Er werden zaterdag amper drie wedstrijden gespeeld. Naast het algemeen forfait van Châtelet, gaven ook Nodo Ekeren en La Villette Charleroi verstek voor hun laatste wedstrijd op bezoek bij respectievelijk Herstal en Dinez. AFP Antwerpen won haar laatste wedstrijd overtuigend met 10-0 van een zwaar gehavend Vedrinamur.

Wel spannend was het duel tussen de dames van Etoile Basse Sambre en Titi Oupeye. Dat laatste team had thuis niks meer te verliezen – de degradatie was al een feit –maar speelde wel nog alsof hun leven er van af hing. Het resultaat was een knappe 6-4 overwinning. Balen voor een licht verzwakt EBS, want zo geraken zij niet weg van de 10de plaats en moeten ze nog een degradatieduel spelen tegen de derde uit 1ste Nationale.

Bovenaan het klassement eindigde het prestigeduel tussen Minerois en Diest op een gelijkspel. Net als in de bekercompetitie, trad Diest niet op volle sterkte aan. Lisa Lung en Marie Maesen moesten wel hun meerdere erkennen in Cécile Ozer, maar bleven verder ongeslagen in zowel het enkel- als het dubbelspel.