Logo

Gisteravond vond de eerste finale tussen Diest en Villette plaats in het Peter Dorlandcentrum van Diest. La Villette wou duidelijk geen risico's nemen en kwam met haar sterkste ploeg (Samsonov, Saive, Smirnov) aanzetten.

La Villette won de wedstrijd met 1-6.

Voor de match werden zowel Jean-Michel Saive (6de deelname aan de Olympische Spelen) als Vladimir Samsonov (afscheid van het Vlaamse publiek na 8 seizoenen bij Villette te spelen) in de bloemetjes gezet. Helaas werd Smirnov (ook laatste seizoen in België) vergeten, maar Jean-Mi en Vladi brachten hem hulde met hun eigen boeket.

In een volle zaal werd de eerste wedstrijd gespeeld tussen de Diestse eerste man, Cédric Merchez, en nummer twee van Charleroi, Jean-Michel Saive. Cédric kon echter Saive in geen enkele set bijhouden en verloor de wedstrijd met 0-3.

De tweede wedstrijd (Sung - Samsonov) was in de eerste set een stuk spannender: beide spelers hielden gelijke tred tot 6-6, waarna Samsonov het welletjes vond en de eerste set naar zich toetrok. In de tweede set stoomde hij door tot 1-11. In de derde set keek Sung constant tegen een kleine achterstand aan die hij niet kon dichten. Eindresultaat: 0-3.

Blondeau kende in de aanvang van zijn wedstrijd tegen Smirnov aanvankelijk problemen met het opvangen van de opslag van de Rus. Deze laatste kon zo uitlopen tot 1-7. Christian vocht zich echter terug in de wedstrijd tot 7-9, maar moest uiteindelijk met 8-11 zijn meerdere erkennen. Daarna kon Smirnov de wedstrijd rustig uitspelen met opnieuw een 0-3 op het scorebord.

Het dubbelspel (Merchez / Sung - Smirnov / Samsonov) was daarentegen een lust voor het oog. De Diestse kopmannen trokken de eerste set met 11-5 naar zich toe nadat ze 2-5 achter stonden. Sung kon voornamelijk de punten maken tegen Samsonov. In de tweede set het omgekeerde verhaal: Sung kon geen antwoord vinden op de mokerslagen van Samsonov. Charleroi won uiteindelijk ook de derde set, maar Diest kon daar terug wat aanklampen. In de vierde set ging het gelijk op tot 6-6 waarna de vier spelers drie opeenvolgende lange, mooie rally's uit hun palet toverden. Diest won ze alledrie en legde zo de basis voor setwinst. In de beslissende belle liep Charleroi al snel uit tot 2-6, waarna Diest een time-out nam. Een goede beslissing, zo bleek, want de Diestenaren verloren slechts een enkel punt meer. De eer van Diest was gered.

In de vijfde wedstrijd speelden beide kopmannen tegen elkaar. Merchez had, ondanks zijn aanvallende ingesteldheid, echter weinig verhaal tegen een sterk spelende Samsonov. Enkel in de derde set kon hij aanklampen tot 6-8.

Saive vond het in de zesde wedstrijd tijd om het publiek wat te entertainen. Hij maakte heel wat grapjes en speelde samen met Christian enkele demonstratiepunten. Uiteindelijk won Saive makkelijk met 0-3.

In de laatste wedstrijd gaven Sung en Smirnov elkaar partij. De eerste set liep gelijk op tot 10-10, maar Smirnov trok aan het langste eind. In de tweede set hetzelfde verhaal tot 5-5, waarna Sung een kleine kloof sloeg die Smirnov niet meer kon dichten. De derde set werd dan weer door Smirnov gewonnen na een gelijkopgaande strijd tot 5-5. In de vierde set vocht Sung zich knap terug na een 1-4-achterstand en een time-out tot 6-6. Smirnov liep toen echter opnieuw uit, een voorsprong die Sung niet meer kon bijbenen.

La Villette wint dus de eerste finalewedstrijd met 1-6 en heeft haar 31ste landstitel zo goed als beet.