Logo

Het is menens met P.W. Diest. De Brabanders hebben hun zinnen gezet op het landskampioenschap bij de dames en nemen alvast een furieuze start.

P.W. Diest bestaat 40 jaar en voorzitter Marc Janssens wil dat vieren met een titel. Vorig jaar kwamen de Oranjestedelingen nog te kort op de cruciale momenten tegen AFP Antwerpen. Dit jaar mag dat niet opnieuw gebeuren, dus rekenen de Brabanders op een schare aan dubbele aansluitingen naast Lisa Lung en Marie Maesen. Een daarvan is Nathalie Marchetti, die in het duel tegen Vedrinamur B als kopvrouw fungeerde voor de thuisploeg. Marie Maesen en Ellen Vannerum (B6) vervolledigden het team. De Naamse tegenstanders zakten niet voltallig (forfait van Caroline Van Kerm) en verzwakt (Florence Joseph, B6) naar het Peter Dorlandcentrum. Enkel kopvrouw Stéphanie Cabrera was in staat weerwerk te bieden en won logisch haar duel tegen Vannerum, die wel de belle tegen Joseph naar zich toe kon trekken. Ook het dubbel werd pas in de vijfde set beslecht.

AFP Antwerpen is voorlopig niet echt onder de indruk. In de derby tegen Nodo won het eveneens met 9-1.  Ook subtoppers Minerois (thuis tegen Le Logis) en Vedrinamur A (op bezoek bij La Villette) boekten een logische zege. Dinez en Herstal zijn wel reeds op achtervolgen aangewezen na een onderling gelijkspel.

Bij de promovendi boekte Malonne een gouden start dankzij een zware 9-1 overwinning tegen Virton, een tweede nieuwkomer op het hoogste niveau.