Logo

Royal Alpa Elsene-Schaarbeek blijft na drie speelweken redelijk onverwacht ongeslagen in het nieuwe seizoen van de Belgische Superdivisie. Zondag versloeg het wel logisch Astrid Herstal in eigen huis.

De Brusselaars, die een team vormden rond het talent Florian Cnudde (foto), vochten vorig seizoen voor het behoud in de hoogste divisie. Dit jaar is dat doel niet minder, maar ze zetten toch mooie stappen voorwaarts met zelfs reeds extra punten achter hun naam na de onverwachte zege tegen Vedrinamur.

In het duel tegen Astrid Herstal was een zege opnieuw noodzakelijk om die bonuspunten met succes te verdedigen. Dat lukte de hoofdstedelingen goed, want ze stoomden in een ruk naar een 4-0 voorsprong tegen de Luikse concurrent. Cnudde was opnieuw de grote man van het trio en bleef ongeslagen. 

Na de pauze verging het Alpa minder goed. Gelukkig kon Cnudde zijn tweede wedstrijd dus in de belle nog winnend afsluiten tegen Jérôme Blétard, want ploeggenoten Matas Skucas en zelfs Julien Indeherberg verloren hun tweede duel. 

4 - 2 Alpa Ixelles-Schaarbeek - Astrid Herstal
1-0Florian CNUDDE (A26)-Gaetan SWARTENBROUCKX (A23)3-1
2-0Matas SKUCAS (B0)-Jérôme BLETARD (B0)3-0
3-0Julien INDEHERBERG (A13)-Julien BONIVER (B0)3-0
4-0Florian CNUDDE (A26)-Jérôme BLETARD (B0)3-2
4-1Julien INDEHERBERG (A13)-Gaetan SWARTENBROUCKX (A23)1-3
4-2Matas SKUCAS (B0)-Julien BONIVER (B0)0-3

 

Alpa deelt met deze hattrick voorlopig de kop met haar stadsgenoten en titelverdediger Logis Oudergem en PW Diest. Promovendus Astrid Herstal blijft, net als EBS en Vedrinamur, op zoek naar een eerste zege dit seizoen.