Logo

AFP Antwerpen niet actief wegens Champions League

Immo Mortsel en Hasselt staan ongeslagen aan kop van het klassement in de Belgische Superdivisie voor dames. Zij wisten hun derde wedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten.

 

Het bijzonder jonge Hasselt, met in de rangen Eline Loyen, Lisa Lung en Delfien Marijsse, wist dit weekend thuis met 6-4 te winnen van subtopper Minerois. De Limburgers (foto) streden de voorbije jaren met succes tegen de degradatie, maar zien hun keuze voor lokaal jeugdtalent nu beloond. Eerst kwam Eline Loyen naar de club, vorig jaar werd Lisa Lung toegevoegd aan het Hasseltse team en dit jaar krijgt ook Delfien Marijsse haar kansen in de Belgische Superdivisie. Voorlopig dus met succes.

Immo Mortsel behoort sinds haar (her)intrede op het hoogste niveau meteen tot de subtoppers. Dit jaar heeft het team zich versterkt met voormalig A-speelster Anja Van Den Berghe en kon vorige week zelfs stunten tegen titelverdediger AFP Antwerpen. Dit weekend won het haar derde wedstrijd op rij door Châtelet met 2-8 opzij te zetten.

Herstal en Villette volgen momenteel op twee punten, na hun zeges dit weekend tegen staartploegen Schulen en Vedrinamur. Deze verliezende teams delen de rode lantaarn met Châtelet, dat eveneens nog geen wedstrijd kon winnen.

De wedstrijd tussen AFP Antwerpen en Dinez werd uitgesteld. AFP speelde vrijdagavond immers een uitwedstrijd in Berlijn tijdens haar Europese campagne in de Champions League.