Logo

Nodo Ekeren heeft het belangrijke duel tegen Patria Castellinoise gewonnen. Yannick Maes wist in eigen huis een mooie performance te boeken.

De winnaar van het duel kon meer afstand nemen van de degradatieplaatsen, alhoewel beide teams intrinsiek wel sterker zijn dan EBS en Astrid Herstal. Negatieve druk is echter nooit een goede raadgever in de sport, dus winnen tegen een ploeg van gelijke hoogte geeft je net die extra voorsprong.

De bezoekers kwamen sterk opdagen met verdediger Tomas Mikutis en de Bosniër Admin Duranspahic. Steve Bovenisty kreeg de voorkeur op Tim Janssens, die wel achter de hand werd gehouden. De thuisploeg rekende als vanouds op Benjamin Rogiers, Yannick Maes en Craig Bryant.

Rogiers bleef zijn klassement waardig en won zijn beide partijen. Yannick Maes zorgde in het openingsduel al meteen voor de verrassing van de dag door Duranspahic de baas te blijven in een spannende belle. Als Bryant voor de pauze ook de maat neemt van Steve Bovenisty was het duel al zo goed als gespeeld. Mikutis en Duranspahic creëerden nog een kans om een gelijkspel af te dwingen, alhoewel Bryant zich niet zonder slag of stoot liet verslaan. Rogiers besliste daar dus echter anders over en scoorde het vierde punt. 

4 - 2 Nodo Ekeren - Patria Castellinoise
1-0Yannick MAES (A22)-Admir DURANSPAHIC (As14)3-26, -5, 5, -10, 8
2-0Benjamin ROGIERS (A12)-Tomas MIKUTIS (As14)3-18, -11, 9, 7
3-0Craig BRYANT (B0)-Steve Bovenisty (B0)3-09, 11, 4
3-1Yannick MAES (A22)-Tomas MIKUTIS (As14)0-3-8, -4, -8
3-2Craig BRYANT (B0)-Admir DURANSPAHIC (As14)2-36, 10, -8, -8, -7
4-2Benjamin ROGIERS (A12)-Steve BOVENISTY (B0)3-1-11, 7, 10, 3

 

Nodo kan terug meer naar boven kijken en wipt naar een bijzonder sterke vijfde plaats. Patria Castellinoise moet eerder achterom kijken, maar heeft haar lot absoluut nog in eigen handen dankzij drie punten voorsprong op EBS en zelfs vijf op Astrid Herstal.