Logo

De strijd onderaan in de Superdivisie bij de dames beloofd nog spannend te worden. Vedrinamur B wist zowaar punten te sprokkelen bij La Villette.

Ondanks het algemeen forfait van de Brusselse dames van Le Logis, is de degradatiezone op dit moment het grootste strijdtoneel op het hoogste niveau bij de dames. Vedrinamur B boekte er dit weekend het beste resultaat door middenmoter Villette Charleroi in eigen huis met 4-6 te vloeren. Het heeft daardoor twee punten voorsprong op Sud Telecom Virton, die op de barrageplaats staat. Zelf konden de Luxemburgers geen punt scoren op bezoek bij Minerois.

Nodo zit nog tussen deze twee ploegen in, maar kwam deze week niet in actie. Het heeft hierdoor wel een wedstrijd minder gespeeld dan Vedrinamur B. Promovendus Malonne zal dan weer zwaar uit de hoek moeten komen om de degradatie en zelfs barrage te voorkomen met drie punten achterstand op Virton. Het kon in eigen huis niet scoren tegen titelkandidaat AFP Antwerpen, dat slechts met twee speelsters afzakte.

De titelstrijd zelf zal duidelijk tussen de titelverdediger AFP en uitdager PW Diest gaan. De Brabanders wonnen hun duel tegen subtopper Astrid Herstal makkelijk met 8-2, waarbij de pas bevallen Gabriella Vinci niet kon scoren voor de thuisploeg en de bezoekers maar met twee kwamen opdagen. Vedrinamur A is de eerste achtervolger op het duo en blijft - na winst tegen middenmoter Dinez - op zeven punten van de tweede in de stand, AFP.