Logo

In de dames competitie was het afgelopen weekend vooral in de onderste regionen interessant met het duel tussen Virton en Vedrinamur.

Voor de Luxemburgse dames was het een uitgelezen kans om Vedrinamur B terug in de degradatiestrijd te trekken. Dat lukte ei zo na, maar de bezoeksters wisten de twee belles winnend af te sluiten en keerden met een gelijkspel huiswaarts. Virton haalt zo wel een punt in op Malonne, dat het 7-3 verloor bij Nodo Ekeren.

Bovenaan de stand wipt Vedrinamur – na een 7-3 winst – over concurrent Astrid Herstal naar de derde plaats, het hoogst haalbare voor deze twee teams. Minerois verloor dan weer verrassend met 6-4 op bezoek bij La Villette Charleroi.

De topploegen kwamen dit weekend niet in actie. AFP Antwerpen had een speelvrijer week door het algemeen forfait van de dames van Logis. PW Diest stelde haar thuiswedstrijd tegen middenmoter Dinez uit naar 11 februari omdat zowel Lisa Lung als Nathalie Marchetti actief waren op het EK voor beloften in het Russische Sochi.