Logo

Alpa Elsene-Schaarbeek en CTT Woluwe vormen vanaf 1 juli 2017 een nieuwe club: Alpa Schaarbeek-Woluwe. Een bundeling van krachten waarbij 1 + 1 meer kan zijn dan 2.

Alpa is in België een gerennomeerde club als het gaat om opleidingen. Tegenwoordig rolt dan vaak de naam van Florian Cnudde over de lippen. Hij is op dit moment het summum van de huidige mogelijkheden van de club, die op dit moment aantreedt in de Belgische Superdivisie. De fusieclub uit Elsene en Schaarbeek beschikt echter niet over een eigen zaal en kan dus – ondanks haar succesvolle opleidingsstructuur – geen dagelijkse trainingen aanbieden aan haar spelers.

In de Brusselse buurgemeente Sint-Lambrechts-Woluwe huist ook een club met naam en faam: CTT Woluwe, vroeger op het hoogste niveau actief als Smash Panthéon. De club beschikt nog over een goede eigen zaal in het sportcomplex Poseidon uit haar gloriejaren van 1980. Het sportieve succes van de club is nu tanende, maar haar zaal blijft een absoluut pluspunt.

Door de twee sterke kanten van deze buurclubs aan elkaar te linken, hopen de schepenen van Sport van beide Brusselse gemeentes een nieuw succesverhaal te kunnen schrijven in de hoofdstad. Zowel op topniveau, met als basis de structuur van het huidige Alpa in de infrastructuur van zaal Poseidon, als op een breed sociaal vlak, waarbij de jeugd centraal staat in beide gemeentes.

Voor de huidige spelers verandert er weinig. Zij zullen nog steeds terecht kunnen in hun eigen vertrouwde zaal, zowel recreatief als competitief. Maar voor zij die elke dag willen trainen en/of een stapje hoger willen zetten, ontstaan nu heel wat nieuwe mogelijkheden.

Door de fusie wordt Alpa Schaarbeek-Woluwe de tweede grootste club in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het moet (voorlopig) enkel nog Logis Oudergem voor zich laten, zowel in aantal spelers als op sportief vlak.