Logo

De zeventiende speelweek bracht nauwelijks verrassingen met zich mee in de Belgische Superdivisie voor dames. Een eerste promovendus naar deze reeks is dan weer wel reeds gekend.

Het meest verrassende resultaat was misschien het logische verlies van Virton thuis tegen Vedrinamur A. De staartploeg wist het echter spannend te houden (4-6) tegen deze topploeg, waar Natascha Koszulap een off-day had (of forfait had gegeven). Topploegen Diest en Antwerpen hadden slechts kruimels voor hun tegenstanders. Minerois liet zich geen tweede keer op rij vangen en versloeg het iets hoger gerangschikte Dinez. Villette Charleroi had dan weer geen problemen met Malonne.

Met nog vijf wedstrijden te gaan is een eerste promovendus echter al gekend. Le Logis Oudergem zal vervangen worden door het Luxemburgse Jamoigne, de huidige ploeg van Romy Borbouse. Het Luxemburgse damesteam staat ongeslagen aan kop in 1ste Nationale met elf punten voorsprong op de derde in de stand. Het is dus reeds zeker van minstens de tweede plaats, die recht geeft op promotie naar de Superdivisie. Borbouse, Facchin en Sion gaan echter voor de titel en willen tot het einde van het seizoen ongeslagen blijven.