Logo

In de derde wedstrijd van het seizoensdebuut van de Belgische Superdivisie nam P.W. Diest in eigen huis de maat van Patria Palette Castellinoise.

Het Peter Dorlandcentrum zou dit seizoen wel eens mee hét tafeltennismekka van België kunnen worden. Na een titel bij de dames, gaan de Brabanders ook ditmaal hun kans bij de heren. Ze hebben daarbij belangrijke namen aangetrokken met de ervaren rotten Alexey Smirnov en Kalinikos Kreanga. Ook Castellinoise heeft zich gevoelig versterkt met de Zweed Anthony Tran als nieuwe kopman.

Bij aanvang van het duel was het eenrichtingsverkeer in het voordeel van de thuisploeg. Enkel Tran was voor de pauze in staat een set te winnen, alhoewel de muur van Mikutis goed stand hield tegen Kreanga.

Na de pauze werd het echt spannend in het duel tussen de kopmannen. Smirnov had het aanvankelijk moeilijk met het spel van de Zweed, maar kon de rollen omdraaien in de tweede. Tran zette echter orde op zaken en wist zo de bezoekers in de wedstrijd te houden.

Kreanga startte furieus tegen Doran, die nadien beter in de wedstrijd kwam maar nooit echt aanspraak kon maken op matchwinst. De Egyptenaar Elbeiali, die in zijn eerste wedstrijd ook even mentaal zijn draai moest vinden, geraakte nooit in de wedstrijd tegen het verdedigend/aanvallende spel van Mikutis, waardoor de wedstrijd op een 4-2 stand eindigde.

 

4 - 2 P.W. Diest - Patria Palette Castellinoise
1-0Alexey SMIRNOV (As1)-Chris DORAN (As7)3-07, 8, 7
2-0Mohamed ELBEIALI (As3)-Anthony TRAN (As7)3-1-9, 6, 5, 5
3-0Kalinikos KREANGA (As2)-Tomas MIKUTIS (As16)3-010, 9, 4
3-1Alexey SMIRNOV (As1)-Anthony TRAN (As7)1-3-6, 4, -8, -12
4-1Kalinikos KREANGA (As2)-Chris DORAN (As7)3-11, -9, 9, 5
4-2Mohamed ELBEIALI (As3)-Tomas MIKUTIS (As16)0-3-2, -9, -9