Logo

Segun Toriola - © ITTF
Segun Toriola - © ITTF

Autovitres Virton heeft een tweede stap gezet behoud. Het won thuis met zware 6-0 cijfers van rode lantaarn Hasselt.

De Hasselaren hadden op papier nochtans de sterkste speler achter de tafel met een eerste seizoensoptreden van de Nigeriaan Segun Toriola. Virton rekende opnieuw op de jonge Fransman Benjamin Fruchart. Die laatste zorgde in het tweede duel alvast voor een kleine stunt door Toriola in de belle opzij te zetten. Na de pauze nam ook Alessi Massart in vier sets de maat van de Nigeriaan. 

De moeilijk te bespelen Tim Janssens had ook zicht op een eerredder voor de bezoekers, maar moest in vijf sets uiteindelijk de duimen leggen tegen Egyptenaar Elhakem, nadat hij eerder net als Toriola in vier sets moest buigen tegen Massart. Aiyelumo Olayinka Oladotun blijft voorlopig te licht voor Superdivisie en kon in deze wedstrijd geen set winnen.

6 - 0 Autovitres Virton - TTC Hasselt
1-0Alessi MASSART (A16)-Tim JANSSENS (A20)3-1
2-0Benjamin FRUCHART (As17)-Segun TORIOLA (As9)3-2
3-0Karim ELHAKEM (B0)-Aiyelumo Olayinka Oladotun (B0)3-0
4-0Alessi MASSART (A16)-Segun TORIOLA (As9)3-1
5-0Karim ELHAKEM (B0)-Tim JANSSENS (A20)3-2
6-0Benjamin FRUCHART (As17)-Aiyelumo Olayinka Oladotun (B0)3-0

 

Autovitres Virton heeft met deze tweede zege een zeer goede zaak gedaan. Het staat nu duidelijk voor de twee zegeloze clubs (TTC Hasselt en Hayon Etoille Basse Sambre) door hen beiden te verslaan. Hasselt draagt nog steeds de rode lantaarn. Het heeft één punt minder dan EBS dat weliswaar al een wedstrijd meer achter de kiezen heeft.