Logo

Xavier Wats - © ITTF

La Villette heeft een logische – zij het nipte – thuisoverwinning geboekt tegen Hasselt.

De promovendus liet meteen in de eerste wedstrijd zien dat het zich niet naar de slachtbank zou laten leiden. Evan Telo had in de vierde set misschien kansen om jeugdinternational Xavier Wats te verslaan, maar na een 13-11 nederlaag was zijn pijp uit. Villette liep meteen uit tot 3-0 met zeges van Chobeau en Blondeau.

Na de pauze was het aan Tim Janssens om een vijfsetter te spelen tegen Wats. De ervaren rot verloor weliswaar de eerste set nipt (13-11) om nadien twee sets naar zich toe te trekken. Helaas voor de Hasselaar bleef het daarbij waardoor Wats een ongeslagen status én een A-scalp aan zijn palmares kon toevoegen.

Telo kon nadien toch de eerredder scoren voor de bezoekers door Christian Blondeau in vier sets te verslaan, waarna Chobeau de 5-1 eindstand op het bord zette.

5-1Xavier WATS (B0)-Aiyelumo OLAYINKA OLADOTUN (B0)3-18, 6, -5, 6

In de stand springt La Villette voorlopig naar de vierde plek voor Patria Castellinoise. Hasselt blijft op de zevende plek.