Logo

Brabanders zetten eerste stap naar vierde play-offsfinale in haar geschiedenis

In een wedstrijd van bijna vijf uur, wist PW Diest een goede stap te zetten naar haar vierde play-offsfinale in haar geschiedenis. Op bezoek bij concurrent EBS trok het nipt aan het langste eind.

Gareth Herbert scoorde het eerste punt voor de bezoekers door de Franse kopman Cédric Mirault in de belle het nakijken te geven, maar EBS won daarna drie wedstrijden op rij. Martin Bratanov was met het kleinste verschil beter dan Wang Xin, terwijl Damien Delobbe in zijn wedstrijd ook in de vijfde set afstand nam van Marc Closset (foto). De Diestenaren konden ook in het dubbelspel geen punt scoren, waardoor het aan de rust 3-1 achter stond.

Diest vocht zich met Wang Xin terug in de wedstrijd (1-3 tegen Cédric Mirault), maar EBS had af te rekenen met pech. In zijn wedstrijd tegen Marc Closset blesseerde Damien Delobbe zich licht tijdens het voorlaatste punt. Hij kon zijn kansen niet voluit verdedigen tegen Gareth Herbert die zo eerder makkelijk zijn tweede pot van de avond won.

In het beslissende duel tussen Martin Bratanov en Marc Closset leek de thuisspeler op winst af te stevenen. Na een 2-0 voorsprong beet Marc Closset zich echter nog meer in de wedstrijd en wist die uiteindelijk nog in de vijfde set winnend af te sluiten.

Diest verdedigt zondag 6 mei dus een lichte 4-3 voorsprong (17-14) in haar eigen Peter Dorlandcentrum. Om 19u30 start de terugwedstrijd van dit beladen duel om een finaleticket in de Superdivisie.

3 - 4 Etoile Basse Sambre - PW Diest
0 - 1 Cédric MIRAULT - Gareth HERBERT 2 - 3
1 - 1 Martin BRATANOV - WANG Xin 3 - 2
2 - 1 Damien DELOBBE - Marc CLOSSET 3 - 2
3 - 1 Thuisduo - Bezoekersduo 3 - 1
3 - 2 Cédric MIRAULT - WANG Xin 1 - 3
3 - 3 Damien DELOBBE - Gareth HERBERT 0 - 3
3 - 4 Martin BRATANOV - Marc CLOSSET 2 - 3