Logo

altTim Janssens redt de Antwerpse eer

PW Diest heeft haar derde opeenvolgende zege in de play-offs te pakken. Thuis wist het Sokah Hoboken met ruime 6-1 cijfers te verslaan. Tim Janssens redde de Antwerpse eer.

De avond begon goed voor de thuisploeg toen Wang Xi zich in vier sets ontdeed van Kevin Vissers.

Tim Janssens bracht de stand daarna in evenwicht tegen Chen Song. De bezoeker had duidelijk de bovenhand in de eerste twee sets, maar "Suki" vond een antwoord in sets drie en vier. In de gelijkopgaande belle weet Janssens uiteindelijk met de zege te gaan lopen.

Marc Closset wint de eerste spannende set tegen Kilomo Vitta, maar geeft hem in de volgende geen enkele kans. Een radeloze Kilomo ziet de thuisspeler ook in de derde set uitlopen, maar kan zich met een time-out terug in de wedstrijd knokken. Bij 9-8 raakt Closset de tafelrand. Killy heeft in het volgende punt hetzelfde voor en serveert zich daarna langszij om ook de twee volgende punten op zijn naam te zetten. In de vierde set is het echter opnieuw Marc die, zij het met klein verschil, uiteindelijk de wedstrijd beslecht.

In het dubbelspel houden de duo's Closset/Wang en Janssens/Vissers elkaar mooi in evenwicht. Het thuisddubbel weet dan echter het verschil te maken. In set twee krijgen we het omgekeerde scenario te zien. Bij aanvang van de derde set behouden de Antwerpenaren in eerste instantie het overwicht, maar bij 6-7 nemen ze toch een time-out. Ondanks verlies van het eerstvolgende punt blijkt dit een gouden zet te zijn. Maar de rollen draaien zich opnieuw om. Diest weet de druk bij aanvang van de vierde set om te zetten in punten, maar ziet zich bij 8-7 ook genoodzaakt een pauze in te lassen. Het eerste punt gaat verloren, maar daarna volgen twee setballen. Hoboken wint echter drie punten op rij, maar kan daarna twee matchballen niet afwerken. Na een derde setpunt voor de thuisploeg volgt een vierde en een vijfde. Uiteindelijk weten Closset en Wang het zesde setpunt toch om te zetten en een belle af te dwingen. Een gebeten Closset - hij werd enkele keren aangemaand niet te treuzelen - trekt het Diestse duo op gang en lijkt vlot door te stomen naar de zege (9-4). Hoboken kruipt echter langzaam terug (10-6) en Wang én Closset verzuimen het om de wedstrijd snel te beslissen (10-8). Janssens en Vissers weten zelfs langszij te komen, maar het vijfde wedstrijdpunt wordt door Marc genadeloos afgemaakt.

Na de pauze ondervindt Wang Xi weinig problemen bij aanvang van zijn wedstrijd tegen Tim Janssens. De Hasselaar kan enkel gevaarlijk zijn op eigen service. Bij 10-4 stokt de Chinese machine echter: hij kan de set uiteindelijk naar zich toe trekken door een fout uit te lokken met zijn vijfde setpunt. Ook in de tweede set loopt de Chinees snel uit. Een vechtende Janssens kan ditmaal de schade beter beperken, maar inhalen lukt niet. Bij 9-7 neemt Wang Xi een time-out om daarna winst in de tweede set veilig te stellen. Tim kiest in de derde set resoluut voor de aanval. Wang Xi lost dit na een kleine achterstand op door de backhand van de Limburger te bestoken, waarop de bezoeker een time-out neemt (6-4). Tim speelt daarna met nog meer risico, maar maakt net daardoor vijf fouten op rij.

De tafel en de netrand spelen bij aanvang van de wedstrijd tussen Closset en Vissers de hoofdrol. Als beide spelers de wre grootte van de tafel hebben ontdekt, blijkt de thuisspeler in het voordeel te zijn. Closset stoomt in de tweede set vlot naar 10-4, maar Kevin weet, tegen de gang van het spel en zijn eigen lichaamstaal, terug tot 10-9. Een time-out brengt echter de verlossing voor de thuisspeler. Ook in de derde set is het Closset die de bovenhand heeft. Ondanks verwoede pogingen van Vissers, gaat de set makkelijk naar de thuisspeler.

Een einde in mineur want bij een 5-1 tussenstand geeft Kilomo Vitta rond middernacht forfait voor de laatste wedstrijd. Diest had de zege al binnen en sommige spelers dachten al aan hun vroege werkdag op dinsdag...

PW Diest - Sokah Hoboken 6 - 1
WANG Xi - Kevin VISSERS 3 - 1 6, 9, -7, 7
CHEN Song - Tim JANSSENS 2 - 3 -5, -5, 8, 5, -12
Marc CLOSSET - Kilomo VITTA 3 - 1 9, 3, -10, 9
Wang/CLosset - Janssens/Vissers 3 - 2 7, -7, -8, 15, 10
WANG Xi - Tim JANSSENS 3 - 0 8, 7, 4
Marc CLOSSET - Kevin VISSERS 3 - 0 6, 9, 3
CHEN Song - Kilomo VITTA 3 - 0 W.O.