Logo

In hun tweede wedstrijd van het seizoen, stonden Lauric Jean en Jülich aan de juichende kant in de 2de Bundesliga Nord. Köln werd met een 9-3-nederlaag huiswaarts gestuurd.

In zijn tweede wedstrijd met Jülich, kende Lauric Jean zijn eerste persoonlijke succes bij zijn nieuwe Duitse ploeg. Lauric, die in het tweede paar speelt, wist met zijn compagnon Daniel Halcour hun dubbelwedstrijd te winnen. Jülich kwam zo 2-1 voor op Köln.

Ook individueel kon de speler van de topsportschool in Leuven scoren. In zijn eerste enkelwedstrijd van de avond kon Lauric tegenstander Pade met 3-0 verslaan. In de eerste twee sets had Lauric het moeilijk om zijn Duitse tegenstander achter zich te houden (11-9, 11-9), maar in de derde set moest Pade zich duidelijk gewonnen geven (11-4).

Bij een 8-3 tussenstand in het voordeel van Jülich moest Lauric een derde maal aan tafel verschijnen. Dit keer was Sascha Nimitz de tegenstander. Lauric startte moeilijk, maar kon de eerste set nipt naar zich toetrekken (13-11). Een onwaarschijnlijke terugval (0-11) betekende een nieuw begin, waarbij Nimitz uiteindelijk de overhand kon nemen (8-11). Lauric vocht zich terug in de wedstrijd met een 11-6-zege in de vierde set, waardoor een belle de beslissing moest brengen. En die belle was, zoals het hoort, bijzonder spannend. Beide spelers hielden elkaar in evenwicht, alhoewel Lauric Jean telkens op voorsprong wist te komen. De voorsprong bleef steeds beperkt tot maximaal 2 punten, waardoor onze landgenoot zich geen enkele fout kon permitteren. Bij 10-10 begon het er echt om te spannen. Opnieuw kon onze landgenoot een voorsprong forceren om het ditmaal helemaal af te werken en zo zijn nieuwe ploeg de zege te gunnen.

Jülich - Köln (9 - 3)

• Jean / Halcour - Pade / Lang (3 - 0: 8, 2, 8)
  • Lauric Jean - Tim Jonas Pade (3-0: 9, 9, 4)
  • Lauric Jean - Sascha Nimitz (3-2: 11, -0, -8, 6, 10)