Logo

Spannender kon de tiende speelweek in de Duitse Bundesliga amper zijn. In alle wedstrijden werden de vijf voorziene duels gespeeld. De thuisploegen – Borussia Düsseldorf, Frickenhausen en Grenzau – trokken daarbij telkens aan het langste eind.

Dat is vooral slecht nieuws voor Saarbrücken, dat door dit nieuwe verlies haar plaats in de top vier – en dus plaatsing voor de play-offs – voorlopig kwijt is. Enkel Bojan Tokic kon op bezoek bij Frickenhausen zijn wedstrijden winnen.

Düsseldorf won thuis van Werder Bremen, momenteel derde in de stand. Opvallend was dat Timo Boll zijn eerste nederlaag van het seizoen moest incasseren. Hij ging in zowaar drie sets onderuit tegen de Taïwanees Chuang Chih-Yuan. Timo was in zijn eerste duel van de avond wel succesvol tegen de Roemeen Crisan, iets wat Patrick Baum in het laatste duel ook was. Derde man Süss leverde zijn bijdrage door de Brit Paul Drinkhall te verslaan.

Onderaan het klassement haalt Grenzau na winst in het onderlinge duel Fulda-Maberzell bij. Aangezien de huidige competitie slechts uit acht ploegen meer bestaat, is er echter geen degradatiestrijd meer.