Logo

Het Duitse Weinheim speelde deze middag een bijzonder wisselvallige partij. Tegen Hilpoltstein wist het een 7-3 achterstand weg te werken, maar ondanks enkele wedstrijdballen moest het toch een gelijkspel afstaan.

Het verschil tussen beide teams was bijzonder klein. Bij aanvang van de wedstrijd hielden beide teams uit de 2de Bundesliga Süd elkaar in evenwicht. Robin Devos was succesvol in het dubbelspel – aan de zijde van Schlichter – en in zijn eerste enkelspel.

Nadien wist de thuisploeg een bijzonder ruime voorsprong op te tekenen: 7-4. Devos kon dit niet voorkomen, want in zijn tweede enkelspel trok hij met het kleinste verschil aan het kortste eind.

Dat was het signaal voor de bezoekers om terug in actie te schieten. Met vier individuele zeges op rij staat het plots 7-8. Robin moest met Jorg Schlichter opnieuw aan de bak in het allesbeslissende dubbelspel. Onze landgenoot wist een 2-0 achterstand nog recht te trekken met zijn dubbelpartner. In de beslissende vijfde set hadden ze zelfs een 5-8 en 8-10 voorsprong. Dat was echter niet voldoende om de zege te boeken. Bij 13-11 wist Hilpoltstein alsnog een gelijkspel uit de brand te slepen.

Door dit gelijkspel bezet Weinheim momenteel de derde plaats in het klassement. Het heeft een punt achterstand op Fürstenfeldbruck, dat echter een wedstrijd meer heeft gespeeld.

 

8 - 8 Hilpoltstein - Weinheim        
1 - 1 Hölter / Dickhardt - Devos / Schlichter 2 - 3 10, -10, 10, -12, -11
2 - 2 Alexander FLEMMING - Robin DEVOS 1 - 3 9, -5, -9, -3
7 - 4 Nico CHRIST - Robin DEVOS 3 - 2 -9, 10, 6, -3, 12
8 - 8 Flemming / Christ - Devos / Schlichter 3 - 2 6, 9, -8, -11, 11