Logo

In het onderlinge duel tussen Liebherr Ochsenhausen en Borussia Düsseldorf om de leiding in de Bundeliga trok de thuisploeg dit weekend verrassend aan het langste eind.

Düsseldorf speelde zonder Boll en stelde jongeling Walther Ricardo op de tweede plaats op. De voormalige speler van Jülich kon het echter niet bolwerken tegen Ryu Seung Min en Kirill Skahkov. Ook Christian Süß kwam in deze confrontatie niet tot een zege: hij boog voor Liam Pitchford. Patrick Baum hield de eer van de titelverdediger hoog door zowel de Rus Skachkov als – verrassend genoeg – de Zuid-Koreaan Ryu te verschalken.

Werder Bremen won de tweede belangrijke wedstrijd voor de play-offs. Het versloeg rechtstreeks concurrent Saarbrücken met 1-3. Enkel Bojan Tokic kwam voor de thuisploeg tot scoren tegen Constantin Cioti. Chuang Chih-Yuan en Adrian Crisan bleken te sterk voor de thuisploeg, die nog speelde met Bastian Steger en Joao Monteiro.

In het derde duel van de 15de speeldag won Grenzau met 0-3 van matec Frickenhausen.

 

Liebherr Ochsenhausen deelt nu de leiding met Borussia Düsseldorf, maar heeft een beter setsaldo in de onderlinge duels. Met nog twee wedstrijden te gaan zijn beide teams reeds zeker van deelname aan de play-offs. Werder Bremen volgt op vier punten en heeft voldoende aan een zege uit twee wedstrijden om zich te plaatsen.

De strijd om de vierde plek lijkt op het eerste zicht spannend met drie teams met tien punten. Saarbrücken heeft echter nog drie wedstrijden te spelen, Fulda-Maberzell slechts twee en Grenzau zelfs maar een meer. Ook Frickenhausen, dat op twee punten volgt van het trio, kan zich theoretisch nog mengen in het debat. Enkel Plüderhausen lijkt definitief uitgeschakeld te zijn, alhoewel ook hier mathematisch misschien nog mogelijkheden liggen. Beide teams komen in de reguliere competitie immers nog drie maal in actie.