Logo

Saarbrücken II leed dit weekend een gevoelige nederlaag bij Fortuna Passau. Het verliest daarmee haar laatste hoop op rechtstreeks behoud.

Julien Indeherberg was tijdig terug uit Caïro om zijn Duitse loonheer te helpen in de strijd tegen de degradatie. Samen met Cedric Nuytinck en Emilien Vanrossomme vormt hij het eerste trio bij de reserven van Saarbrücken. Het team stond voorlaatste en had - mits een zege tegen Passau - het sportieve behoud in eigen handen.

Het werd echter een bijzonder zware thuisnederlaag. Enkel Cedric Nuytinck kon twee maal zegevieren in het dubbel- en enkelspel. Individueel was hij zelfs de enige thuisspeler die sets kon winnen op de tegenstanders. In het dubbelspel wisten Emilien en Julien de tweede set te winnen, maar daar bleef het bij voor de Waalse spelers.

2 - 9 Saarbrücken II - Fortuna Passau        
0 - 1 Vanrossomme / Indeherberg - Krcil / Sadilek 1 - 3 -5, 8, -3, -5
1 - 1 Nuytinck / Mostowys - Pytlik / Pristal 3 - 1 7, 7, -6, 8
2 - 2 Cedric NUYTINCK - Frantisek KRCIL 3 - 2 3, -6, 6, -6, 9
2 - 3 Emilien VANROSSOMME - Tomas SADILEK 0 - 3 -11, -4, -7
2 - 4 Julien INDEHERBERG - Mathias HABESOHN 0 - 3 -6, -8, -4
2 - 8 Cedric NUYTINCK - Tomas SADILEK 2 - 3 5, -4, -8, 3, -9
2 - 9 Emilien VANROSSOMME - Frantisek KRCIL 0 - 3 -7, -9, -4

 

In de stand blijft Saarbrücken op de voorlaatste plaats staan met vier punten achterstand op Mainz 05, dat weliswaar een wedstrijd meer heeft gespeeld. Nuytinck en co. delen die voorlaatste plaats met rode lantaarn Grenzau II dat reeds twee wedstrijden meer heeft gespeeld.