Logo

Cedric Nuytinck heeft de eer gered van Saarbrücken in de wedstrijd tegen Borussia Düsseldorf. Hij versloeg – weliswaar een geblesseerde – Timo Boll in drie sets.

De thuiskopman blesseerde zich tijdens de opwarming aan een borstspier, maar vatte de wedstrijd niettemin aan. Nuytinck werd opvallend genoeg als eerste op plaatsingslijst gezet en kwam daardoor uit tegen Boll. Hij won de eerste twee sets met 8-11, waarna de Duitser in de derde moest opgeven.

Door die zege bezorgde Nuytinck zondagmiddag zichzelf een tweede duel. Tegen Patrick Baum wist Nuytinck wel mee te gaan, maar in de ultieme fases van de sets nam de Duitser toch de nodige afstand.

3 - 1 Düsseldorf - Saarbrücken        
1 - 1 Timo BOLL - Cedric NUYTINCK 0 - 3 -8, -8, -0
3 - 1 Patrick BAUM - Cedric NUYTINCK 3 - 0 5, 8, 6

 

Werder Bremen boekte dit weekend een 1-3 overwinning bij Fulda-Maberzell, terwijl matec Frickenhausen de laatste plaats laat aan Plüderhausen nadat het met 0-3 ging winnen bij de rode lantaarn.

Saarbrücken en Düsseldorf waren eerder al zeker van deelname aan de Duitse play-offs, net als Ochsenhausen en Werder Bremen. Düsseldorf, dat Christian Süß reeds in de lappenmand heeft, maakt zich echter geen zorgen. Het verwacht haar kopman binnen twee weken opnieuw paraat te hebben voor de heenwedstrijd van de halve finales van de Duitse play-offs.