Logo

Borussia Düsseldorf leed een bijzonder zware 3-0 nederlaag bij Werder Bremen, dat nu zo goed als zeker naar de finale om het Duitse landskampioenschap gaat.

Dat Walther Ricardo niet in staat zou zijn Chuang Chih-Yuan te verslaan was uiteraard meegerekend bij de bezoekers, maar dat TImo Boll een nieuwe nederlaag zou leiden is wel een verrassing te noemen. Alhoewel, de Roemeen Adrian Crisan wist de beste Europese speler van het moment al eerder klein te krijgen. Ditmaal lukte dat in vijf sets. Patrick Baum onderging hetzelfde lot tegen Constantin Cioti. Düsseldorf moet in eigen huis dus met 3-0 winnen van Bremen en mag maximaal vier sets verliezen, waarop er naar de punten wordt gekeken, wat momenteel in het voordeel van Bremen is (128-104).

Liebherr Ochsenhausen – de winnaar van de reguliere competitie – is ook zo goed als zeker van haar finale plaats na een 0-3 overwinning in Saarbrücken. Het moest daar wel voor tot het bittere eind strijden in elk duel, want de thuisploeg wist er telkens wel een belle uit te halen. Tiago Apolonia, Ryu Seung Min en Kirill Skachkov trokken wel telkens aan het langste eind tegen respectievelijk Bastian Steger, Bojan Tokic en Joao Monteiro. Saarbrücken – met Cédric Nuytinck als reservespelers – heeft zo iets meer marge dan Düsseldorf om zich alsnog te plaatsen voor de finale.