Logo

Cedric Nuytinck blijft individueel voorlopig ongeslagen in de 2de Duitse Bundesliga Süd, maar zijn team verloor wel de vierde wedstrijd op rij. Ditmaal was Weinheim te sterk.

Weinheim kreeg, net als de vorige twee tegenstanders, meteen drie punten in de schoot geworpen door een blessure van Marc Rode. Drie zeges was dus voldoende voor de thuisploeg om de punten thuis te houden. Nuytinck was tot op heden ongeslagen en de thuisploeg leek haar zinnen te hebben gezet om die reeks overwinningen stop te zetten.

Het dubbelspel was al bijzonder spannend, want Nuytinck moest aan de zijde van Golavsek in de belle zijn meerdere erkennen in het duo Baum/Jost. Individueel wist de Oost-Vlaming een 2-1 achterstand tegen Jörg Schlichter om te zetten in winst. In het Belgisch onderonsje met Antwerpenaar Robin Devos wist Nuytinck reeds in vier sets zijn ongeslagen status veilig te houden.

Devos zelf speelde slechts een wedstrijd: zowel in het dubbel als zijn eerste enkelspel kreeg hij de zege cadeau. Weinheim won uiteindelijk met 6-2, want Nuytincks teamgenoten kwamen opnieuw niet tot een zege.

6 - 2 Weinheim - Saarbrücken II        
1 - 0 Devos / Schlichter - Rode / Scheid 3 - 0 W.O.
2 - 0 Baum / Jost - Nuytinck / Golavsek 3 - 2 -6, 8, 9, -5, 9
3 - 0 Robin DEVOS - Marc Rode 3 - 0 W.O.
3 - 1 Jörg SCHLICHTER - Cedric NUYTINCK 2 - 3 -8, 8, 10, -7, -6
5 - 2 Robin DEVOS - Cedric NUYTINCK 1 - 3 4, -8, -8, -9