Logo

In de Duitse Bundesliga moet Ochsenhausen lossen aan de kop van het klassement. Het verloor nipt van Bremen en voelt de hete adem van Grenzau in de nek in de strijd om de plaatsen in de play-offs.

Na het openingsverlies van thuisspeler Chuang Chih-Yuan op Simon Gauzy wist Ochsenhausen een 1-2 voorsprong op te bouwen dankzij zeges van Liam Pitchford en Ryu Seung Min op respectievelijk Crisan en Cioti. Dat bleek echter niet genoeg want Chuang en Crisan wisten de laatste enkelspelen te winnen zo de overwinning veilig te stellen.

Bremen blijft zo op een gedeelde tweede plaats met Borussia Düsseldorf, dat met 3-0 de maat nam van matec Frickenhausen. Ochsenhausen moet het duo nu een voorsprong van twee punten gunnen, maar blijft momenteel vierde met acht punten uit zeven wedstrijden. Ochsenhausen deelt die vierde plaats echter met Grenzau (3-1 winst bij staartploeg Plüderhausen) en Frickenhausen. Fulda-Maberzell bevestigt haar koppositie met een 1-3 zege op bezoek bij Saarbrücken, dat zo op een zevende plaats blijft steken.

Onderaan het klassement doet promovendus Mühlhausen gouden zaken met een felbevochten zege op bezoek bij Hagen. Het slaat zo een kloofje van twee punten voor rode lantaarns Hagen en Plüderhausen.