Logo

Saarbrücken heeft de Duitse competitie op haar kop gezet tijdens de halve finales van de play-offs. Het wist thuis titelverdediger en -favoriet Düsseldorf met 3-0 te verslaan.

Duitse veelvraat Borussia Düsseldorf won autoritair de reguliere competitie: het verloor slechts een wedstrijd. Saarbrücken zorgde toen voor de enige smet op de banier van Timo Boll en co door het team thuis met 3-2 af te snoepen. Met een vierde plaats in de reguliere competitie leek Saarbrücken - met Cedric Nuytinck als reservespeler - een schier onmogelijke opdracht gekregen te hebben om een finaleplaats af te dwingen. Niks bleek echter minder waar. Opnieuw in eigen huis zette de uitdager een nog sterkere prestatie neer door Borussia met 3-0 te verslaan.

Tiago Apolonia zette de toon door na een spannende vijfsetter Patrick Franziska met het kleinste verschil te verslaan. Bojan Tokic boekte nadien een zege tegen de bezoekende kopman, Timo Boll. Adrien Mattenet klaarde uiteindelijk de klus door de Griekse verdediger Gionis Panagiotis in vier spannende sets opzij te zetten. Düsseldorf mag in de terugwedstrijd dus geen enkele wedstrijd en maximaal vier sets verliezen.

De tweede halve finale werd een thriller tussen vice-kampioen Fulda-Maberzell en Grenzau. Alle vijf de wedstrijden moesten gespeeld worden om een winnaar aan te duiden. Uiteindelijk bleek Ruwen Filus zijn zenuwen beter te bedwingen dan de Deense landskampioen Jonathan Groth.

Zondag 19 april staan de terugwedstrijden op het programma. Beide wedstrijden starten om 15 uur.