Logo

Borussia Düsseldorf zal volgende zondag dan toch aantreden in de finale om de Duitse landstitel. De Duitse veelvraat wist een 3-0 nederlaag in Saarbrücken recht te zetten.

De titelverdediger mocht in eigen huis geen enkele wedstrijd en maximaal vier sets verliezen. Kamal Achanta werd verrassend als eerste speler opgesteld en opende meteen met een 3-0 overwinning op Adrien Mattenet. Met een 11-1 zege in de tweede set liep Borussia meteen ook zwaar uit met punten mocht uiteindelijk daar het verdict vallen.

Saarbrücken kreeg in het duel tussen Apolonia en Franziska een kans om door te stoten naar de finale, maar de Portugees kon een 1-2 voorsprong niet verzilveren. De jonge Duitse thuisspeler won na de 12-10 uit de openingsset ook sets vier en vijf nipt met respectievelijk 12-10 en 11-9. Timo Boll (foto) klaarde uiteindelijk de klus door Bojan Tokic met 3-1 te verslaan. Saarbrücken kon slechts drie sets veroveren en dat was onvoldoende.

 

Op 24 mei speelt Düsseldorf de finale tegen Fulda-Maberzell, dat in de andere halve finale Grenzau twee maal met het kleinste verschil versloeg.