Logo

Cedric Nuytinck maakt na enkele jaren de overstap van Saarbrücken naar Hagen. Hij krijgt daarmee de kans om definitief in de 1ste Bundesliga aan te treden.

Hagen degradeerde vorig seizoen uit de hoogste divisie en zag al haar spelers vertrekken. Door het stopzetten van het team van Frickenhausen, kreeg Hagen een nieuwe kans om voor het derde seizoen op rij aan te treden in de 1ste Bundesliga. Het zag in het tussenseizoen echter haar spelers al vertrekken naar andere teams en moet dus noodgedwongen helemaal opnieuw beginnen bouwen. In samenwerking met en op aanraden van landskampioen Borussia Düsseldorf werden drie jonge spelers aangetrokken die in de tafeltennishoofdstad zullen wonen en trainen maar hun wedstrijden zullen spelen bij TTC Hagen.

Nuytinck, die bij Saarbrücken wel af en toe een kans kreeg op het hoogste niveau maar nooit de vierde plaats op de pikorde kon overstijgen, krijgt in het eerste team gezelschap van de 17-jarige Zweed Anton Källberg (1ste positie) en de Nederlandse Kroaat Borna Kovac (3de positie). Het jonge trio brandt van verlangen zich in de hoogste Duitse competitie te bewijzen.

Het trio neemt het met Hagen in de 1ste Bundesliga niet alleen op tegen regerende landskampioen Borussia Düsseldorf, maar ook tegen de voormalige werkgever van Nuytinck (Saabrücken), Schwalbe Bergneustadt, Fulda-Maberzell, Werder Bremen, Ochsenhausen, Mühlhausen, Zugbrücke Grenzau en promovendus Grünwettersbach.

Hagen opent op zondag 23 augustus met een thuiswedstrijd tegen Werder Bremen en zal een heel seizoen lang opnieuw trachten de degradatie te ontlopen.